Complexitate şi eleganţă: Cuvee Prestige

29 September

Pentru realizarea acestuia, Domeniile Panciu Cuvée Prestige - Chardonnay, Pinot Noir și Fetească Regală oenologii de la Domeniile Panciu au ales să facă un cuvée din 2 soiuri internaționale de struguri - Chardonnay şi Pinot Noir alături de vedeta podgoriei - soiul românesc, Feteasca Regală.

Prin fermentarea secundară la sticlă a cupajului de vin, maturarea în condiţii speciale timp de minim 18 luni şi degorjarea „à la volée” (fără refrigerarea buteliei), s-a reuşit păstrarea rafinamentul spumantelor în stilul vestitului călugăr Dom Perignon completat de amprenta terroir-ului de Panciu.

Culoarea este galben pai și simțim aromele de cozonac care evoluează treptat în arome de fructe albe uscate şi miere de albine.

Gustul complex de smochine, caise uscate, nuci prăjite şi uşoare note de citrice e prelungit de un postgust persistent şi plăcut care ne duce cu gândul la produsele de patiserie fină frantuzească.

Prin asocierea spumantului Cuvée Prestige Domeniile Panciu cu specialităţi din crab, somon afumat, caviar de sturioni, crevete de apă dulce şi foie gras - putem descoperi noi experienţe gastronomice.

Se recomandă consumul după minim două luni de la data degorjării indicată pe etichetă la temperatura de 5-70C.