Despre noi

Avatarul Tradiţiei pe Terroir Vrâncean

Situată pe treptele piemonteze ale Subcarpaţilor de Curbură, localitatea Ţifeşti se găseşte în mijlocul viilor din nordul judeţului Vrancea care formează podgoria Panciu. Particularităţile Dealului Sârbilor sunt solul baticalcaric lutoargilos, dezvoltat pe depozite loessoide mijlociu fine, umiditatea echilibrată, temperaturile moderate cu o medie anuală de 10,2 ℃ şi expunere la soare cu o înclinare 3° spre ESE. Scăldat de apele Putnei la vest si cele ale Şuşiţei la est, este un paradis al viţei de vie, unde Băbeasca Neagră, Plăvaia, Feteasca Neagră si Feteasca albă au fost reginele acestei podgorii mii de ani.

Domnitorul Gheorghe Duca (1665-1666)

Calitatea vinurilor din Dealul Sârbilor nu l-au lăsat indiferent nici pe domnitorul Eustatie Dabija (1661-1665), care şi-a cumpărat vii în Podgorie şi a construit în apropierea acestora o superbă reşedinţă domneasca, la Oleşeşti, pe malul Putnei. Renumele vinurilor din Dealul Sârbilor a cucerit cetatea de scaun a Moldovei, iar domnitorul Gheorghe Duca (1665-1666, 1668-1672, 1678-1683), nimeni altul decât ginerele lui Dabija, a cerut cancelariei domneşti sa adauge pe sigiliul domnesc viţa de vie. Graţie vinurilor din Codrii Sârbilor (veche denumire a localităţii), viţa de vie a ajuns pe stema Moldovei, iar viile lui Dabija Vodă au devenit Podgorie Domneasca.

Tot aici au mai avut vii domnitorii Mihail Racoviţă (1703-1705, 1707-1709, 1716-1726) si Alexandru Moruzi (1792-1793, 1802-1806, 1806-1807), familia prinţului Sturza, şi cronicarul Miron Costin. De peste 2000 de ani, pe Dealul Sârbilor se produc unele din cele mai bune vinuri albe din estul Europei. Particularităţile solului, umiditatea echilibrată şi excelenta expunere la soare pe care o oferă poziţia geografica fac din licoarea strugurilor una cu cea mai mare aciditate din tara. Datorită muncii constante şi simţului managerial al oenologului dr. ing. Ion Puşcă, podgoria Panciu devine în 1969 locul în care ia naştere primul spumant clasic „de Panciu”, devenit ulterior un brand cunoscut în toată ţara.

Din 2009 Domeniile Panciu sunt inima şi sufletul vinurilor provenite din cele peste 120 hectare de viţă de vie situate în această zonă. Am pornit la drum cu o misiune care de-a lungul anilor a stat la baza activităţilor şi deciziilor luate: Fabricarea unui produs Natural de Calitate Românesc prin valorificarea continuă a potenţialului podgoriei Panciu. Astfel munca grea şi dedicată a echipei se fructifică prin prezenţa pe piaţa a unui portofoliu ce cuprinde vinuri liniştite albe, roze şi roşii, frizzante, şi spumante, toate încadrate în 3 game: Domeniile Panciu, Panciu Riserva şi Casa Panciu.
 

Cele 120 ha cuprind 9 soiuri albe şi 4 Roşii: Fetească Albă, Fetească Regală, Şarba, Aligote, Galbena de Odobeşti, Muscat Ottonel, Tămâioasă Românescă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Băbeasca Neagră, Feteasca Neagră, Pinot Noir şi Cabernet Sauvignon. Crama este dotată cu utilaj tehnologic de ultimă generaţie care asigură o capacitate de producere şi stocare de 2 milioane litri.

În 2017 intram cu o nouă denumire şi o înfăţişare pe măsura, croită pe gusturile consumatorului modern şi pe măsura calităţii vinurilor noastre. Din acest moment, Casa Panciu se redefineşte ca „Domeniile Panciu – Podgorie Domneasca”. Dorim să evidenţiem, în acest fel, măsura implicării noastre în tradiţia şi istoria zonei Panciu, o zonă cu un potenţial viticol ce merita să-şi găsească locul de frunte pe piaţa vinului din Romania. Această schimbare nu va fi doar una de suprafaţă, ci una care reflectă dorinţa noastră de a fi mereu în concordanţă cu cerinţele consumatorilor de vin.

Astfel, pentru a putea face posibil acest lucru, în 2016 s-a lucrat intens alături de echipe de consultanţă de profil pentru a pregăti o nouă strategie de prezenţă pe piaţa vinului. În primul rând au fost vizate 4 aspecte de bază: PRODUSUL, PLASAREA, PREŢUL si PROMOVAREA. Toate au fost trecute prin prisma celei mai importante valori de la care a pornit istoria fermei de la Ţifeşti – PASIUNEA. Anume ea a făcut posibilă transformarea celor câteva hectare moştenite de d-nul Daniel Guzu de la bunicul său, în unul din cel mai de perspectivă producător de vinuri, sucuri şi fructe din România.

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Adam Brown

CEO

Fii la curent cu lumea vinului!

DATE COMPANIE

CONTACT

ro_RORomanian

Abonează-te la newsletter și ai 10% discount la prima comandă!

un moment...

Ai peste 18 ani?